Followers

Tuesday, June 21, 2011

Tahukah anda?

Salam blogger. Semakin hari,semakin boring di rumah.Xtaw nak buat apa lagi.So, blogging la jawapannya.Hehe.Kali ni nak kongsi2 pasal fakta-fakta menarik di dunia ni.Tahukah anda,sebenarnya,ada banyak fakta-fakta menarik di dunia ini yang kita tidak tahu.Ni yang aku nak share dengan korang ni.Mungkin ada yang sudah tahu.Yang sudah tahu tu tengok2 jak la.Nak kritik pun xpa.:p

Ada 1525000000 batu wayar telefon digantung di seluruh AS


 111,111,111 x 111,111,111 = 12,345,678,987,654,321



Lipas boleh hidup selama beberapa minggu dengan kepalanya terputus



 Untuk melepaskan diri daripada cengkaman buaya,gunakan jari anda untuk mencucuk biji matanya.Ia akan melepaskan kamu pergi dan tidak mengacau kamu lagi.




Penguin adalah sejenis burung,dan ia satu-satunya sejenis burung yang berenang,tapi tidak boleh terbang.



Sotong gergasi adalah haiwan yang mempunyai mata yang terbesar di dunia ini.



Gajah adalah satu-satunya Mamalia yang tidak boleh melompat



Siput babi ada 4 lubang hidung



Lembu akan menghasilkan lebih banyak susu apabila mereka mendengar muzik


Ikan lumba-lumba tidur dengan sebelah mata terbuka

P/S : Baru bangun dan sarapan..orang nak lunch,aku baru nak breakfast..@.@

18 comments:

  1. yg siput babi 4 lubang hidung tu, kalo x salah gua die ni ade 2 jantina.. kire satu jantan satu betina... penah jumpe dalam buku dulu, kalo x salah gua laaaa

    ReplyDelete
  2. @JARI YANG TERBARAI ouh yaka?thanx for da information..lau cam2 siput babi pun ble kapel la kan.haha..:D

    ReplyDelete
  3. oit..ayam pon burung jgk..
    dy pon xble terbang..haha
    pastu..ada lagi burung yg ndk ble terbang..hahahah

    ReplyDelete
  4. @Mohd Izzar iyala..tapi ayat yang ditekankan disitu adalah satu-satunya jenis burung yang tidak boleh terbang..haha..tapi,ayam boleh terbang sikit2.^_^

    ReplyDelete
  5. hahaha...suka la dgn entri ni...lps ni sy x takut lg lalu naik sampan di sungai sarawak sbb sdh tau mcmna buat srwk lepaskan sy.hahhaa.comel pula tu lubang hidung siput babi.huwaa..klu jmpa sotong mcm ni, pengsanlah saya!;D

    ReplyDelete
  6. @misya mialen haha..harap2 sempatla lepaskan..:p..comel?pelik adalah..napa pula pengsan?bersyukurla..kenyang mkn sotong...^^

    ReplyDelete
  7. Woahh betul ka nii?? Mana source? haha paling best yg lembu dengar music

    ReplyDelete
  8. @Cinoi betul..lupa da.dpt kat blog mat saleh tadi..pastu translate ke Melayu..haha..:D

    ReplyDelete
  9. hahaha..yg menarik lembu dgr music..haha..
    adehh..

    ReplyDelete
  10. yg wayar telefon tu serius ke?

    ReplyDelete
  11. kenapa la kecik2 dulu aku tak tau pun fakta fakta ni...

    ReplyDelete
  12. @miss keila Ya..semuanya bergantung kat tiang ni.huhu.banyak kan

    ReplyDelete
  13. @Nasriq huhu..rilex2..aq pun baru ja tahu.>.<

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...