Followers

Monday, August 8, 2011

MAS Student Card

Salam blogger.Baru lepas balik dari Solat Terawih.Time kat masjid tadi,ngantuk sangat.Sikit lagi terlajak tidur time sujud.=.=.Berbalik kepada tajuk entri.MAS Student Card.MAS Student Card atau lebih dikenali sebagai grads for student adalah sejenis kemudahan dari pihak MAS bagi memudahkan  para pelajar untuk membeli tiket pada harga berpatutan.


Bahagian hadapan kad.Ini adalah kad sementara dari pihak MAS sementara menunggu kad yang original sampai.Lebih kurang 1 bulan baru sampai.Tapi kita still boleh guna kad ni.=)


Pandangan dari belakang


Kad original grads for students.1 bulan baru dapat camni.lamanya.huhu

Cara nak apply kad ni : 
Korang pergi pejabat MAS dan minta borang kad pelajar.Kalau x pun,korang download jak borang tu dan hantar kat pejabat MAS.Download kat SINI
Bagi yang malas nak minta tandatangan Penyelia/Pengetua/Dekan dan sebagainya tu,korang boleh fotostat surat tawaran kemasukan ke Universiti/Kolej tu.Jangan lupa fotostat IC,kad matrik dan surat tawaran.Gambar 2 keping jangan lupa.1 lagi.Korang kena bayar RM 30 untuk 1 tahun untuk kad ni.Tiap2 tahun kena renew.Tu pun lau masih nak guna.^^

Antara kelebihan kad ini ialah : 
~Dapat diskaun potongan harga sebanyak 50%.Kalau harga tiket tu RM100,korang cuma perlu bayar RM 50.;)
~Free 10 kg bagasi

P/S : Dah 1 tahun aq belajar di U,baru skrg mo apply. Baru tadi aq beli kad ni n terus beli tiket.Dapat potongan harga 50% daripada RM204.Bayar RM 102 ja.^^

31 comments:

  1. @Anonymous Just nak share2 benda bagus ni.Hehe.^^

    ReplyDelete
  2. hafiz... kalau beli online boleh guna kad ni ka?

    ReplyDelete
  3. @Anonymous kalau online aq ndak taw.huhu.tapi d kad tu ada number URN.mungkin boleh kali.haha.tnya orang MAS time maw hantar borang tu.;)

    ReplyDelete
  4. apiz kad ni leh guna p tempt len jugak ke??

    ReplyDelete
  5. @Hanie tempat lain?maksud?shopping ek?ini untuk beli tiket kapal ja.haha.

    ReplyDelete
  6. maksud org p tempt len, negeri len ke, luar negara ke.. leh x..
    ape lak shoppng..

    ReplyDelete
  7. @Hanie haha.gurau jak.of coz boleh.tapi hanya mnggunakan MAS.:-)

    ReplyDelete
  8. srius??
    leh la melancong mcm ni an.. hihi

    ReplyDelete
  9. lau tmph secara on9..dpt dscount gak ke..? =)

    ReplyDelete
  10. slm..lau nk buat card ni..after da msuk u k?...c0z nk kad mtrik 2...cmne lau xad ag kad mtrik 2??..surt twran kne sahkn x?....n pembelian tket mlalui card ni hye kt kaunter j k bole?..kt inet bole jgk x?..k...tq..:)

    ReplyDelete
  11. @Anonymous ya kena ada salinan kad matrik.surat tawaran x pyh sahkan.lau kat tenet rasanya x dpt.huhu

    ReplyDelete
  12. salinan kad matrik 2 borang kad matrik ka???n b0rang mas 2 memang kena dapatkn dekat kaunter mas ka??

    ReplyDelete
  13. Anon 1 : Welcome.
    Anon 2 : Bukan.Fotostat kad matrik tu.borang mas tu ble download kat sini.cuba cari kat atas

    ReplyDelete
  14. kalau nak beli tiket half price than usual tu kena beli dkt mas office&show mas grads card ke?..

    ReplyDelete
  15. my friend kata grads ni blh guna untuk ticket rm200 and above dia xbagi harga promotional macam kat online tu...btlke?

    ReplyDelete
  16. @♥ღleoztjayღ♥ Ya.kena beli kat mas office show card tu.Yup.kalau harga tiket tu dah harga promosi,mmg xdpt.huhu

    ReplyDelete
  17. macam mana nak tengok harga yang belum promosi lg?
    tgk dekat flexible condition ke??

    ReplyDelete
  18. discount 50% tu total price termasuk tax dan insurance?

    ReplyDelete
  19. Pjabat mas kt mne
    ?

    ReplyDelete
  20. pejabat MAS ni kat mana di klia ke ATAU kat mana terdekat di putrajaya ni ??

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...